Подосиновики с картошкой


Как пожарить подосиновики с картошкой

Жареный картофель с грибами — распространённое блюдо, которое часто готовят, желая порадовать себя и при этом не особо утруждаться. Чтобы разнообразить достаточно простой рецепт, рассмотрите три лучших варианта приготовления жареной картошки с подосиновиками в домашних условиях с описанием ингредиентов и пошаговой инструкцией.

ПоказатьСкрыть

Выбор и подготовка ингредиентов

Качественные ингредиенты для приготовления — залог вкусного блюда. Даже такие простые составляющие, как картофель и грибы, могут стать причиной неприятного вкуса. К выбору картофеля следует подойти с особым вниманием, так как важен не только внешний вид и отсутствие следов болезни на клубнях, но и сорт. .

Перед покупкой картошки следует уточнить, какие сорта подходят для жарки, чтобы в результате термообработки кусочки сохранили форму и не превратились в «кашу» на сковороде

Лучшими сортами для приготовления подобным образом считаются:

Картофель перед использованием тщательно моют и очищают от кожуры, стараясь сохранить округлый внешний вид клубня (без торчащих кусков) для качественной нарезки.

Важно! Если нарезка картошки будет производиться способом бланкет (брусочки), следует выбрать клубни одинакового размера, что позволит минимизировать количество отходов в процессе нарезки.

Что касается подосиновиков, то при выборе на рынке или в магазине следует обращать внимание на внешний вид и запах грибов. Выбирайте молодые грибы небольшого размера, без следов механических повреждений и жизнедеятельности вредителей, чтобы добиться хорошего вкуса готового блюда.

Аромат должен быть приятным, слегка грибным; не покупайте грибы с резким запахом, который будет свидетельствовать о несвежести продукта. Перед использованием подосиновики промывают, ножку очищают от загрязнений, если грибы старые — следует очистить шляпку от загрубелой кожицы.

Знаете ли вы? В мире существует около 2 млн видов грибов, но полностью изученными из них являются только 100 тыс.

Приготовление подосиновиков с картошкой

Существует множество рецептов и вариантов приготовления картофеля с грибом подосиновиком, самые вкусные из них — классическая жареная картошка, с зеленью и запечённая в духовке. Чтобы было легче справиться с задачей и узнать некоторые тонкости приготовления для улучшенного вкуса, каждый рецепт будет представлен пошагово.

Классический рецепт

340 минут

Шаги

6 ингредиентов

Видео-рецепт
  • картофель

    6 шт.

  • подосиновики

    300 г

  • лук репчатый

    1 шт.

  • рафинированное масло подсолнечное

    120 мл

  • перец чёрный молотый

    по вкусу

Пищевая ценность на 100 г:

Калории

106,7 ккал

  1. Очищенные грибы нарезать на небольшие кусочки (до 3 см в диаметре), тщательно промыть, уложить в кастрюлю, залить холодной очищенной водой и отправить на средний огонь.
  2. После закипания снять пену, которая образовалась на поверхности, слегка убавить огонь (чтобы продолжался процесс кипения) и продолжать готовить в течение 20 минут.
  3. Откинуть отваренные подосиновики на дуршлаг и промыть под проточной холодной водой, дать стечь лишней жидкости. В глубокую сковороду налить подсолнечное масло, хорошо разогреть и всыпать отварные грибы, слегка поджарить до испарения лишней жидкости.
  4. Очищенный репчатый лук нарезать тонкими полукольцами и отправить к грибам; жарить до того момента, пока лук не покроется золотистой корочкой.
  5. Подготовленный картофель нарезать кружочками или соломкой по желанию, отправить на сковороду, добавить огонь и накрыть крышкой.
  6. Спустя минуту содержимое сковороды перемешивают, солят, перчат, накрывают крышкой и убавляют огонь до среднего. Периодически помешивая блюдо, жарить до готовности.
  7. Когда картофель станет мягким, по желанию, можно открыть крышку и жарить ещё 2-3 минуты, чтобы образовалась аппетитная хрустящая корочка. Подавать горячее блюдо можно со свежими, маринованными или консервированными овощами.
Классический рецептВидео-рецепт: Классический рецепт

Знаете ли вы? Самый старый в мире гриб обнаружили в окаменелости в 1859 году, его возраст составляет приблизительно 400 млн лет.

С зеленью

230 минут

Шаги

8 ингредиентов

  • подосиновики

    250 г

  • репчатый лук

    1 шт.

  • чеснок

    1 зубок

  • масло подсолнечное

    150 мл

  • укроп

    небольшой пучок

  • перец чёрный молотый

    по вкусу

Пищевая ценность на 100 г:

Калории

195 ккал

  1. Поставить кастрюлю объёмом 1-2 л, заполненную на 2/3 очищенной холодной водой, на плиту и довести до кипения. Параллельно с нагреванием воды, очищенные и вымытые грибы нарезать небольшими кубиками и отправить в кипяток для варки.
  2. После закипания снять образовавшуюся пену, убавить огонь и варить в течение 10 минут.
  3. Откинуть готовые грибы на дуршлаг и промыть чистой холодной водой, перемешать, дать стечь лишней жидкости.
  4. Очищенный лук измельчить; нарезать чеснок или пропустить через пресс.
  5. В глубокую сковородку влить 1/2 растительного масла, хорошо прогреть, всыпать лук и чеснок, жарить 3 минуты до образования лёгкой золотистой корочки.
  6. Добавить в сковородку грибы, посолить и пожарить 5–7 минут на среднем огне. Готовые грибы пересыпать в миску, освободив сковороду для жарки картофеля.
  7. Картошку нарезать соломкой, добавить вторую половину растительного масла в сковородку и жарить, пока она не станет мягкой.
  8. Посолить, поперчить, добавить грибы.
  9. Когда картофель приобретёт золотистый цвет, следует снять сковородку с огня. Измельчить вымытый укроп и перед подачей смешать готовое блюдо с зеленью.

В духовке

560 минут

Шаги

7 ингредиентов

  • картофель

    1 кг

  • подосиновики

    400 г

  • масло подсолнечное

    3 ст. л.

  • перец чёрный молотый

    по вкусу

Пищевая ценность на 100 г:

Калории

94,7 ккал

  1. Очищенные вымытые подосиновики порезать кубиками и отправить в кипящую подсоленную воду, после закипания грибов снять пену и проварить 10 минут.
  2. Откинуть готовые грибы на дуршлаг, промыть проточной водой и оставить, чтобы ушла вся жидкость.
  3. Морковь очистить, натереть на средней тёрке, очищенный лук порезать полукольцами, картофель порезать кубиками среднего размера.
  4. Смешать грибы с овощами, посолить, поперчить, влить растительное масло, тщательно перемешать.
  5. Отправить заготовку в рукав для запекания, плотно зафиксировав края.
  6. В разогретой до +200°С духовке выпекать картофель 40 минут. Для получения золотистой корочки рекомендуется разрезать пакет и выпекать ещё 15 минут.
  7. Если грибы перед запеканием обжарить на сливочном масле с луком до золотистой корочки, блюдо получится не диетическим, однако более вкусным.

Таким образом, приготовить картофель с подосиновиками под силу любому, даже неопытному кулинару. Чтобы блюдо получилось сбалансированным и вкусным, рекомендуется придерживаться инструкции по приготовлению и соблюдать рецептуру.

Подберезовики

- Википедия

Boletus (Carl von Linné, 1753) [1] este un gen de ciuperci al încrengăturii Basidiomycota din familia Boletaceae care cuprinde mult peste 100 de specii арборилор). Numele generic este Derivat din cuvântul latin (латинский подберезовик) care decurge la rândul său de la cuvântul din limba greacă antică bolitos (greacă βωλίτης) , ce „, pénseamnă [2] cunoscut în popor sub denumirea hribi . [3] Acest gen este caracterizat prin tubulețe fixate vertical sub pălărie precum un picior în mod general cu bază bulboasă. Cel mai cunoscut представитель precum tipul de specie este Boletus edulis (hribul cenușiu). Acest gen a fost Definit i descris de Carl von Linné, pentru prima oară в anul 1753. [4] Familia boletaceelor ​​este răspândită peste toate continentele (в далеком Антарктиде).

Genul Boletus este o ciupercă de diversificare mai Recentă (între 44 și 34 milioane de ani) din timpul perioadei geologice Eocen, în diferență cu Agaricus (între 178 și 139 milioane de ani). [5]

  • Pălăria: are o pălărie netedă și fără luciu de diferite culori de la alb-gri și gălbui la maro închis cu un diametru de până 30 cm. La început, pălăria este semisferică, având mai târziumereu forma unei perne.
  • Tuburile și porii: - это фиксированные трубочки, вертикальные sub pălărie, nu lamele ca de exemplu la Agaricus bisporus și Agaricus edulis, nici pori, acești cuvin genului Polyporus sau stingantha la la la la).Din aceste tubulețe cad după correul de maturare a sporilor. Culoarea acestora diferă tare. În majoritatea cazurilor sunt albe, galbene sau roșii.
  • Piciorul: are un picior robust i cărnos, de până la 10 cm lățime, scund și obez la început, iar apoi întins, robust, în mod general cu bază bulboasă de până la 12 cm lăime, cunoscut de formă fusiformă, ca de exemplu la Boletus aestivalis sau Boletus citrinus . Culorile sunt foarte diferite: alb, galben, maroniu, maro-roșcat, adesea oară cu gratii de la maro peste roșu înfocat, purpuriu până la aproape negru care, se întind reticulari coli peste suprafață dar cuele cuelei cuelei. [6]

Acest tip de ciupercă formează o ecto-micoriză cu rădăcinile de copaci diferiți (în mod special cu molizi, brazi, fagi și stejari), care, în foele cazuri, apare.

Hribi și alte feluri Boletus uscate

Singurele ciuperci Precis otrăvitoare, dar nu mortale, din familia Boletaceae sunt Boletus satanas (buretele dracului) i speciile înrudite ca de exemplu Boletus lupinus te Может существовать число подозреваемых грибов ( Boletus luridus , Boletus splendidus ), чтобы получить доход, он может быть полезен для здоровья около Boletus calopus , elus . Majoritatea acestor bureți sunt cometibili și de savoare, dar din păcate, specia este tare atacată de numeroase larve, în special în perioada de creștere. [7] [8]

Cel mai bun fel de conservare este uscatul bureților.De abia atunci bureții dezvoltă aroma precum gustul lor extraordinar. Ei pot să fie și congelați sau prelucrați conservă. În ultimul caz sunt foarte moi și puțin gustoase. În cele mai multe cazuri se folosesc hribi. [9]

Genul Boletus este mare i представляют собой сложную таксономическую историю. Index Fungorum enumeră peste 300 de denumiri științifice, care au fost aplicate acestui gen, deși numărul de nume în prezent valabile este mai mic. În plus, față de sinonimie, multe specii au fost mutate în alte genuri cum sunt de exemplu Gyroporus , Leccinus , Suillus , Typopilus , sau Xerocomus .Анализировать филогенетические молекулы, которые содержат информацию о своей частной жизни, имеют обыкновенные подберезовики. Pentru un laic este foarte greu a găsii o orânduire cla, pentru că din păcate sinonimele și chiar schimburile de nume diferă intre țări precum scientiști. Următoarea tabelă arată câteva example ale speciei:

  • B. luridus, Басарабия, 1990 г.

  • Б. сатана, Бессарабия 1990 г.

  • Б. a b c d e 000 h i j k Бруно Четто: «Der große Pilzführer», vol. a b c d e 000 h Бруно Четто: «Der große Pilzführer», vol. 2, Editura BLV Verlagsgesellschaft, München, Berna, Viena 1980, p. 489-509, ISBN 3-405-12081-0

    • Марсель Бон: «Pareys Buch der Pilze», Editura Kosmos, Halberstadt 2012, ISBN 978-3-440-13447-4
    • Бруно Четто, том 1-4 (vezi sus)
    • Эрнст Гойман: «Vergleichende Morphologie der Pilze», Editura Густав Фишер, Йена, 1926 г.
    • Жан-Луи Ламезон и Жан-Мари Полезе: «Der große Pilzatlas», Editura Tandem Verlag GmbH, Потсдам 2012, ISBN 978-3-8427-0483-1
    • Ганс Э.Laux: „Der große Pilzführer, Editura Kosmos, Halberstadt 2001, ISBN 978-3-440-14530-2
    • Meinhard Michael Moser: «Röhrlinge und Blätterpilze - Kleine Kryptogamenflora Mitteleuropas» ediția a 5-ea, vol. 2, Editura Gustav Fischer, Штутгарт, 1983.
    • Рольф Зингер: «Die Pilze Mitteleuropas», т. 5 i 6: «Die Röhrlinge, pârțile 1 și 2», Editura Юстус Клинкхардт, Бад-Хайльбрунн 1965–1967
    .

    гриба (боровик) - Википедия

    Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

    Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání Ve Wikipedii dosud neexistuje stránka se jménem Hřib (подберезовики).
    • Založit článek Hřib (боровик).
    • Hledat „Hřib (boletus)“ v jiných článcích.
    • Hledat „Hřib (boletus)“ ве Wikislovníku, našem sesterském výkladovém slovníku.
    • Hledat „Hřib (boletus)“ ve Wikidatech, naší sesterské databázi vědomostí.
    • Může vás zajímat seznam stránek, které sem odkazují.

    • Pokud jste na Wikipedii nováčkem, přečtěte si prosím napřed nápovědu. Pro экспериментальный просим používejte к тому určené pískoviště.
    • Pokud jste tento článek vytvořili již dříve, mohl být mezitím smazán. Zkontrolujte, zda pro Hřib (boletus) neexistuje záznam v knize smazaných stránek. Можете воды про смазанные детали найти напр. na stránce Википедия: Rychlé smazání.
    Citováno z „https: // cs.wikipedia.org/wiki/Hřib_(boletus) « .

    Boletus - Википедия

    I boleti ( Boletus L., 1753 ) costituiscono un genere di грибов basidiomiceti a tubuli della famiglia Boletaceae [1] i, a coloured carnosian, a. volte viranti allo sfregamento, al taglio (es .: Boletus queletii ) или anche al semplice contatto.

    Dal greco βωλήτης o βωλίτης e dal latino bōlētus , termine che tuttavia nella Roma antica stava ad indicare l ' Amanita caesarea , фунго-дель-тутто диверсо дал ностро Boletus .

    • Sezione Edules e sezione Appendiculati : commestibilità ottima oppure eccellente.
    • Altre sezioni: commestibilità buona (примерно B. erythropus , B. luridus , entrambi dopo cottura), tossico (примерно B. calopus ), velenoso (примерно B. satanas ).

    Вид родового вида Подберезовик [изменение | modifica wikitesto]

    La specie tipo del genere è Белый гриб Bull.(1782), fanno parte di questo genere около 300 specie una parte delle quali sono:

    Sinonimi [изменение | modifica wikitesto]

    • Ceriomyces Murrill, Mycologia 1 (4): 140 (1909)
    • Dictyopus Quél., Enchir. грибок. (Париж): 159 (1886)
    • Эдип Батай, Бык. Soc. Hist. физ. Дуб 15:33 (1908)
    • Suillus P. Micheli ex Adans., Familles des plantes 2 (1763)
    • Suillus Haller ex Kuntze, Revis.ген. пл. (Лейпциг) 3 (2): 534 (1898)
    • Tubiporus P. Karst., Revue mycol. , Тулуза 3 (№ 9): 16 (1881)
    • Versipellis Quél., Enchir. грибок. (Париж): 157 (1886)
    • Xerocomopsis Reichert, Palest. J. Bot. , Реховот сер. 3: 229 (1940)
    • Xerocomus Quél., В Mougeot & Ferry, Fl. Вогезы, Чемпион. : 477 (1887)

    В базовом и морфологическом роде видов Подберезовики разделены на четыре части, полученные в результате анализа.

    1. Pori bianchi in gioventù, poi gialli, infine più o meno verdi. Gambo più o meno reticolato. Carne bianca, immutabile al taglio, содовая ⇒ Edules
    - Pori mai bianchi, neanche in gioventù, ma gialli o arancio o rossi ⇒ 2

    2. Pori a maturità da arancio a rossi, raramente gialli. Gambo non semper reticolato. Carne più o meno gialla, con forte e rapido viraggio al blu ⇒ Luridi
    - Pori gialli, al massimo olivastri in maturità. Carne più o meno gialla, raramente biancastra, con viraggio più o meno debole o di mediatensità (anche non virante) ⇒ 3

    3.Pori gialli fin dall'inizio. Cappello più o meno colorato. Gambo con reticolo o senza. Carne più o meno gialla, pi o meno mite, non semper virante ⇒ Appendiculati
    - Pori gialli fin dall'inizio. Cappello da biancastro a più o meno pallido. Gambo reticolato. Карне-да-бьянкастра-а-джаллина, пиньо мено виранте, пиньо мено амара ⇒ Калоподес

    Сезон Дополнения [изменение | modifica wikitesto]

    1. Cappello pi o meno nero o bruno seppia ⇒ Boletus aereus .
    - Cappello di colore diverso ⇒ 2.

    2.Cappello e gambo di colore bianco ⇒ Boletus persoonii .
    - Cappello di colore diverso ⇒ 3.

    3. Cappello più o meno giallo ⇒ Boletus citrinus .
    - Cappello di colore diverso ⇒ 4.

    4. Cappello più o meno rossastro ⇒ 5.
    - Cappello più o meno bruno ⇒ 6;

    5. Cappello tendente al vinoso o al ramato, gambo quasi concolore. Карне ди колоре виноградное сотто ла кутикола ⇒ Boletus pinophilus .
    - Cappello rosso tendente al bruno.Carne bianca sotto la cuticola ⇒ Boletus aestivalis (форма).

    6. Cappello a colorazione uniforme, secco, pi o meno feltrato ⇒ Boletus aestivalis .
    - Cappello a colorazione generalmente più chiara al bordo, pi o meno viscido, glabro ⇒ Boletus edulis

    Sezione Luridi [изменение | modifica wikitesto]

    1. Гамбо с ретиколо ⇒ 2.
    - Gambo senza reticolo ⇒ 11.

    2. Cappello dal bruno ocra-olivaceo al rossastro.Ретиколо пио мено гроссолано ⇒ 3.
    - Cappello a colori più chiari, dal biancastro-grigio al grigio bruno, al giallo, al rosa al rosso. Ретиколо нонгроссолано ⇒ 5.

    3. Тендент аль-виносо алла базовый дель гамбо и не частный запах ⇒ 4.
    - Carne non tendente al vinoso alla base del gambo e odore caratteristico, forte, aromatico (di vinacce) Boletus poikilochromus

    4. Carne pi o meno rossa sotto i tubuli, cappello di colore molto variabile, pi o meno chiaro ⇒ Boletus luridus
    - Carne gialla sotto i tubuli ⇒ Boletus caucasicus .

    5.Cappello non virante ⇒ 6.
    - Cappello pi o meno fortemente virante ⇒ 9.

    6. Cappello originariamente chiaro, biancastro-grigio e colorazione più o meno persistente nel tempo. Талья массичча ⇒ Боровик сатаны .
    - Cappello originariamente chiaro, biancastro, grigio, caffellatte, ma presto a colorazione diversa, generalmente con tonalità rosa, rosse o miste col bruno ⇒ 7

    7. Cappello a maturità rosso sangue e gambo con reticolo rosso su fondo rosso ⇒ Boletus rubrosanguineus .
    - Cappello solo sfumato qua e là di rosa - rosso (специальный бордо).Gambo con reticolo rosso su fondo più o meno giallo ⇒ 8.

    8. Cappello originariamente biancastro e reazione amiloide negativa ⇒ Boletus rhodoxanthus .
    - Cappello originariamente grigio e reazione amiloide positiva ⇒ Boletus legalie

    9. Оригинальное карпофоро ⇒ 10.
    - Carpoforo originariamente con tonalità rosse, almeno in pori e reticolo ⇒ Boletus rhodopurpureus .

    10. Carpoforo originariamente giallo botton d'oro, colore che mantiene nel tempo ⇒ Boletus xanthocyaneus .
    - Carpoforo originariamente giallo e progressivamente sfumato di rosso in pori e reticolo.Каппелло че принимают тоналита мисте ⇒ Boletus torosus .

    11. Cappello bruno pi o meno scuro e gambo fittonante punteggiato di rosso ⇒ Boletus erythropus
    - Carpoforo diverso ⇒ 12.

    12. Carpoforo intermente giallo vivo ⇒ Boletus junquilleus
    - Carpoforo diverso ⇒ 13.

    13. Cappello vischioso rosso laccato e gambo finemente punteggiato di rosso ⇒ Boletus dupainii
    - Cappello non vischioso rosso laccato e gambo pi o meno nudo ⇒ 14.

    14.Cuticola tipicamente vellutata e base del gambo rosso barbabietola ⇒ Boletus queletii
    - Cuticola più o meno glabra e base del gambo non rosso barbabietola ⇒ Boletus lupinus .

    Сезон Calopodes [изменение | modifica wikitesto]

    1. Gambo bicolore (giallo-rosso) ⇒ Boletus calopus
    - Gambo intermente giallo ⇒ Boletus radicans .

    Сезон Приложение [изменение | modifica wikitesto]

    1.Gambo Privo di reticolo ⇒ 2.
    - Gambo provvisto di reticolo ⇒ 4.

    2. Вираджо алл'аззурро (без силы) ⇒ 3.
    - Вираджио нулло ⇒ Boletus depilatus

    3. Cappello più o meno bruno. Gambo più o meno giallastro ⇒ Boletus Fragrans .
    - Cappello più o meno rosso. Gambo concolore. ⇒ Boletus aemilii .

    4. Cappello più o meno rosso (rosa, rosso-bruno, anche solo in parte ⇒ 5).
    - Cappello da argenteo a ocra fino a pi o meno bruno ⇒ 7

    5.Cappello tipicamente biancastro con bordo rosa ciclamino (colorazione anche più estesa) ⇒ Boletus cicognanii .
    - Cappello tutto più o meno rosa / rosso ⇒ 6;

    6. Неизменяемый Карне ⇒ Boletus regius .
    - Carne più o meno virante ⇒ Boletus pseudoregius .

    7. Carne più o meno immutabile. Cresce sotto conifere ⇒ Boletus subappendiculatus .
    - Carne più o meno virante. Кресче сотто латифолье ⇒ 8.

    8.Каппелло бруно и гамбо джалло ⇒ Boletus appendiculatus .
    - Cappello chiaro con pruina argentea, poi più o meno grigio, caffellatte. Гамбо с типикой сфуматуры медиана розовая ⇒ Boletus fechtneri .

    .

    Boletus edulis 1 - Википедия

    Boletus edulis (Pierre Bulliard, 1782) este o ciupercă cometibilă, din încrengătura Basidiomycota , în familia Boletaceae i de genul 1 0005000 человек 912 9000 человек 9000 человек 9000 человек, число 9000 из них [количество] hrib cenușiu sau mănătarcă , a cărei nume generic este diverat din cuvântul latin (latină boletus = burete) , find însăși transliterat de la cuvântul din greaca veche (greacτăλ) cuvântul латинский (latină edulis = cometibil) .Ea coabitează, fiind un simbiont micoriza (formează micorize pe rădăcinile arborilor).

    Buretele mai are și alte denumiri românești, printre care se se numără: copită, mitarcă, pitarcă sau pitoancă. Denumirea de „hrib” provine din limba slavă, iar cea de „mânătarcă” prin intermediatearul bulgar din cuvântul grecesc manitaria însemnând „ciuperci” (în genere), a se vedea și termenul mană.

    Spre deosebire cu ciuperci de genul Agaricus care sunt de diversificare foarte veche (între 178 și 139 milioane de ani), începând din timpul perioadei geologice în Jurasic, genul milioane ) . [2]

    • Pălăria: Ea are un diametru de 8-20 (30) cm, este destul de cărnoasă i consistenă, la început semisferică cu marginea răsfrântă în jos spre picior, întinzându-nă , ridicată, câteodată îndoită în sus, deseori brăzdată de crăpături adânci. Cuticula este uscată, dar la vreme umedă lipicioasă, la început netedă, la maturitate aproape zbârcită, nu catifelată. Coloritul variază де ла palid-maroniu peste maro de nucă și gălbui-brun-închis până la maro închis, fiind în jurul marginii deseori albicioasă.Бюретель находится на стадионе, на которой построен сливочный альбуй.
    • Tuburile și porii: Tuburile sunt de sizesiuni diferite, de o Lungime până la 12 мм, de obicei aderente la picior și se pot îndepărta foarte ușor de pălărie. Coloritul este inițial albicios, apoi galben, galben-verzui și la vârstă verzui-măsliniu. Porii sunt mici, unghiulari, depinde de vârstă albicioși, gălbui sau gălbui-măslinii. Când sunt atinși, nu se pigmentează. Sporii sunt deschis galben-verzui netezi, fusiformi, cu o picătură în mijloc, de culoare brun-măslinie și au o mărime от 14-17 x 4,5-5,5 микрон.
    • Piciorul: El are o înălțime de 6-15 cm și o lățime de 3-6 cm, este tare, cărnos, foarte bont, devenind, odată cu avansarea în vârstă mai cilindric, fiind foarte fin reticulâa albicio, maronie pe toată suprafața lui, câteodată numai in partea bazei sale. Coloritul piciorului variază între albicios-crem cu nuanțe cenușii, maronii sau roșcate. Nu prezintă un inel.
    • Carnea: Ea este albă, numai la început tare și compactă, devenind cu vârsta moale, buretoasă, slinoasă, chiar dizgrațioasă, în orice caz mai puțin gustoasă pe măsură ceâ îmbteta.La maturitate este zonată roșiatic sub cuticulă. Baza este adesea de aceiași culoare cu pălăria și ciuperca nu se decolorează la leziune. Mirosul este plăcut, slab de fructe, unii spun «de pădure» și gustul dulceag, amintind ceva la nuci. Specimenele ajunse la maturitate deplină pot cântări mai mult de un kilogram. Hribul cenușiu este redede năpădit de larvele ânțarilor Mycetophila moldorum , de ciuperca parazitară Sepedonium chrysospermum i de gândacul Oxyporus rufus . [3] [4]

    Cuticula se colorează cu Hidroxid de potasiu mai închis, iar carnea și tuburile maro. [5]

    • B. edulis, secțiune longitudinală

    Boletus edulis pot fi găsite in Europa continentală din nordul Scandinaviei până в Греции в Италии, в Азии, Мексике, Maroc i în vestul Americii de Nord, în regiunea la Munților altâncoi de la Munilor Altâncoi de la Mun lailor altâncoi de la münilor altâncoi de la Munilor altâncoi de la münilor altâncoi de la Munilor altâncoi. [6] Ciupercile pot crește solitar sau în grupuri. Își au Habitatul pe suprafețe dominate de arbori de stejar ( Quercus robur , Quercus petrea , Quercus palustris ), булавка ( Pinus sylvestris ), молид, castanula (0003 Castanea sativa ) ), fag ( Fagus sylvatica ) și brad. Dau roade din iunie până în noiembrie, după ploi abundente.

    Hribul poate fi găsit toamna в Siria i Liban, unde crete în grupuri mari lângă cioturile putrezite de stejar.Ea este una dintre puținele ciuperci cometibile care crește в Emisfera Sudică: [6] alături de differite specii de pin в Африке-де-Юг i для apropierea teiului в Noua Zeelandă. [7]

    Crește în regiunea Borgotaro din apropiere de Parma, in Italia, unde are un statut de Denumire de origine protejată. [8]

    Boletus edulis a fost găsit în păduri de tei ( Tilia ) din apropierea orașului Christchurch în Noua Zeelandă. [9] n Africa de Sud Crește din abundență în pădurile de pini de pe cuprinsul ării, de mai bine de cincizeci de ani. Nu este o ciupercă specifică Africii de Sud, de aceea se считает [10] că fost introdusă случайный odată cu pinii importați.

    в области анумита в Колорадо и Нью-Мексико (вероятно, в старом регионе) существует особый Boletus barrowsii , denumită după descoperitorul ei, Chuck Barrows. Este o micoriză (asociație simbiotică între ciuperci și rădăcinile plantelor superioare) cu Pinus ponderosa (pinul galben) i altfel are trendința să crească în zone unde plouă mai puțin.Unii o găsesc la fel de bună, sau chiar mai bună decât Boletus edulis .

    в Романии [11] este permisă recoltarea sau achiziția următoarelor specii de Boletaceae pe lângă Boletus edulis , соответствует Ordinului numărul 246 din 14 апреля 2006 г .:

    Dar există mai multe alte specii care aparțin genului respectiv familiei, unele cometibile, altele otrăvitoare cu care hribul cenușiu poate fi confundat. Pentru începători se Recomandă însă, să nu recolteze example prea tinere, pentru a nu le confunda cu alte specii necomestibile sau chiar otrăvitoare.Aici câteva, пример din familia Boletaceae : Boletus appendiculatus (cometibil, mai mic, pori galbeni, carne gălbuie care se colorează albăstrui după tăiere), [12] Boletus sin aestivalis. Boletus reticulatus (hrib de vară) (cometibil, gemenul lui), [13] Boletus calopus (necomestibil, foarte amar, pori gălbui), [14] Boletus erythropus (necomestibil, foarte amar, pori gălbui) , [15] Boletus Fragrans (cometibil, mai mic, pori galbeni, se colorează ușor albăstrui după leziune), [16] Boletus impolitus sin. Hemileccinum impolitum (cometibil), [17] Boletus junquilleus (gustos, mai deschis gălbui, spori roșii-gălbui), [18] Rubro (boletus) lupinus sin. Boletus splendidus (suspectat otrăvitor, pori roșii), [19] Boletus luridus (buretele vrăjitoarei) (cometibil, crud neprielnic), [20] Boletus mediasatus, sp. ), [21] Boletus radicans (necomestibil, amar, picior fără roșu, crește numai în păduri foioase), [22] Boletus speciosus (cometibil, mai mic, picior nereticulata albăstrui după leziune), [23] Boletus splendidus ssp.moseri [24] Подберезовик (Rubroboletus) satanas (buretele dracului) (otrăvitor, cuticulă de culoare deschisă), [25] Gyroporus castaneus (Cometibilbeil, puli). ca lămâia) [26] sau Tylopilus felleus (necomestibil). [27]

    Hribi fripți în mod piemontez

    Așa cum sugerează i denumirea științifică, Boletus edulis este cometibil, i este считает o ciupercă de calitate superioară ca aromă și textură.Carnea este albă, tare, cu gust ușor de alune și carne, cu miros plăcut și textură fină și cremoasă. Hribii se consumă proaspeți, ușor prăjiți în unt, cu paste, în rizoto, în supe și în multe alte feluri de mâncare.

    Sunt un articol cuinar specific al bucătăriei tradiționale provnsale [28] i vieneze, dar i al bucătăriei tradiionale a altor ări. [29] n Frana, alături de Boletus edulis (sau cèpe de Bordeaux ), cele mai populare sunt Tête de nègre (capul de negru; Boletus aereus decletus edi decletus mai) , fiind de departe cel mai apreciat de gastronomi, dar și cel care costă mai mult.Dar, de asemenea, Cèpe des pins ( hribul de pin ; Boletus pinophilus sin. Boletus pinicola ) și Cèpe d'été (hribul de vară; Boletus 9000 reticulatus ). ) sunt apreciați în bucătărie, având o calitate similară.

    Boletus edulis , la fel ca alți bureți ai genului, se pot usca înșirați unul câte unul pe sfoară și atârnați la uscat, fie la soare, fie de tavanul bucătăriei.Altă variantă este să fie curățați, dar fără a fi spălați, i puși într-un coș de răchită sau într-o sită de bambus, într-un loc călduț (pe sobă sau pe rezervorul de apă caldă). Odată uscați, se păstrează cel mai bine în borcane închise etanș. Uscarea lor în cuptor nu este indicată, deoarece se pot diliora princoacere. Este important să nu se Deterioreze în timpul depozitării.

    Bureții sunt exportați în toată lumea și, sub formă uscată, ajung în în undeări unde nu cresc în mod natural, cum ar fi Australia. Филпот, Росл (). Венская кухня . Лондон: Hodder & Staughton. С. 139–140.

    • Бейли, Л. Х. (). Циклопедия американского сельского хозяйства: Том II - Урожай . п. 477. ISBN 0-405-06762-3.
    • [Марсель Бон]]: «Pareys Buch der Pilze», Editura Kosmos, Halberstadt 2012, ISBN 978-3-440-13447-4
    • Rose Marie și Sabine Maria Dähncke: «700 Pilze in Farbfotos», Editura AT Verlag, Aarau - Stuttgart 1979–1980, ISBN 3-85502-0450
    • Rose Marie și Sabine Maria Dähncke: «Pilze», Editura Silva, Цюрих 1986
    • Холл, Ян Роберт (). Съедобные и ядовитые грибы мира . п. 224. ISBN 0-7230-0306-8.
    • Жан-Луи Ламезон и Жан-Мари Полезе: «Der große Pilzatlas», Editura Tandem Verlag GmbH, Потсдам 2012, ISBN 978-3-8427-0483-1
    • J. E. i M. Lange: «BLV Bestimmungsbuch - Pilze», Editura BLV Verlagsgesellschaft, München, Berna Viena 1977, ISBN 3-405-11568-2
    • Hans E. Laux: «Der große Pilzführer, Editura Kosmos, Halberstadt 2001, ISBN 978-3-440-14530-2
    • .
    • Тиль Э.Lohmeyer & Ute Künkele: «Pilze - bestimmen und sammeln», Editura Parragon Books Ltd., Bath 2014, ISBN 978-1-4454-8404-4
    • Meinhard Michael Moser: «Röhrlinge und Blätterpilze - Kleine Kryptogamenflora Mitteleuropas», ediția a 5-ea, vol. 2, Editura Gustav Fischer, Штутгарт 1983
    • Андреас Нойнер: «BLV Naturführer - Pilze», Editura BLV Verlagsgesellschaft, München-Bern-Viena 1976, ISBN 3-405-11345-8
    • Van der Westhuizen, G.C.A. (). «Грибы и поганки: справочник по общим съедобным, несъедобным и ядовитым видам Южной Африки».Министерство сельского хозяйства ЮАР: Бюллетень 396.
    • Ренате и Вильгельм Фольк: «Pilze sicher bestimmen und delikat zubereiten», Editura Ulmer, Штутгарт 1999, ISBN 3-8001-3656-2
    • Wang, Y.. а. (). Новый рекорд. Boletus edulis sensu lato: новый рекорд Новой Зеландии, он: New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science 23 . Новозеландский журнал растениеводства и садоводства, 1995, Vol. 23. С. 227–231.
    .

    Смотрите также